Over Word Jumble

Ik ben Josanne van Westrienen en Word Jumble is sinds 2006 mijn tekst- en vertaalbureau. Ik ben jurist en al van kleins af aan staan lezen en schrijven bovenaan mijn lijst met favoriete bezigheden. Ik ben nauwkeurig, flexibel, gedreven, creatief en gezegend met een flinke portie doorzettingsvermogen en nieuwsgierigheid. Er gaat geen dag voorbij waarop ik niet bezig ben met taal in de breedste zin van het woord en ik kan oprecht genieten van mooie zinnen, onverwachte woorden en goede woordgrappen.

Mijn achtergrond is dan ook een talige. Ik haalde de propedeuse van de lerarenopleiding Nederlands, studeerde Duitse taal & cultuur, had als bijvak Middelegyptische taal en hiërogliefenschrift en deed een semester taalwetenschap. Ik vulde dat aan met cursussen copywriting, creatief en journalistiek schrijven en ging aan de slag als tekstschrijver en vertaler (van Engels en Duits naar Nederlands). In 2006 trouwde ik met een in Australië opgegroeide Nederlander, die ook graag bezig is met taal en de Engelse ‘tak’ van Word Jumble voor zijn rekening neemt.

Voor het schrijven, vertalen, proeflezen of verbeteren van teksten draaien wij onze hand niet om. Lig jij wakker van d/t-vraagstukken? Wij helpen je graag ‘s nachts weer lekker te slapen. Een offerte is zó aangevraagd.